Cóm Aconseguir la Capacitació en Valencià?

Si estàs interessat a aprovar la Capacitació en Valencià ací trobaràs tota la informació necessària per a aprovar-la. El primer que has de tindre és un certificat de valencià C1 registrat a la JQCV. Si ja el tens i encara no l’has registrat, hauries d’anar a qualsevol punt de registre que hi pots trobar a les 3 províncies.

El Certificat de Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià permet al professorat donar classes en Valencià com a llengua vehicular, en totes les ensenyances no universitàries. Per a poder accedir-hi, és imprescindible tindre un nivell de valencià C1, ja siga per la JQCV, la CIEACOVA o l’EOI.

L’examen de capacitació en valencià es realitza sobre el mes de març-abril i setembre, però cal realitzar la inscripció uns mesos abans, ací es poden consultar les dades.

Estructura de l’Examen de Capacitació en Valencià

Aquest examen permet demostrar a l’aspirant el nivell suficient en valencià per a impartir classes, per això, s’ha estructurat un examen de capacitació en valencià per a demostrar els coneixements. L’examen té una durada de 2 hores i 30 minuts. Però en què consisteix la prova de capacitat en valencià?

como-conseguir-la-capacitacio-en-valencia

La part Escrita de l’Examen de Capacitació en Valencià

En la 1º part de la prova cal redactar un text amb un mínim de 250 paraules, a escollir entre 2 temes proposats. No hi ha un màxim de paraules però sí un mínim. Les errades gramaticals i d’ortografia descompten 1 punt.

La 2º part de la prova escrita de la capacitació en valencià es tracta d’un qüestionari de 10 preguntes d’opció múltiple (a, b, c, d) i un qüestionari de 10 preguntes de Verdader/Fals. Cadascuna bé contestada val 1 punt. Mentre que les errades descompten a 0,25 al qüestionari d’opció múltiple i 0,5 punts al qüestionari de Verdader/Fals. Les respostes en blanc no descompten.

Aquesta part té un valor de 100 punts, la redacció té un valor de 80 punts, mentre que la part del qüestionari té un valor de 20 punts.

La part Oral de l’Examen de Capacitació en Valencià

En la part oral de l’examen de capacitació en valencià s’ha de realitzar una petita exposició oral de 4 a 5 minuts de duració sobre 1 tema a escollir entre 2. En aquesta part hi haurà un temps per a preparar-se un guió amb els punts a tractar, però mai s’ha haurà de llegir ni redactar un text per a si mateix.

La part oral tindrà una valoració de 30 punts.

Amb quina Nota s’aprova l’Examen de Capacitació en Valencià?

Per a aprovar la Capacitació en Valencià es necessita aprovar la part escrita i la part oral de manera independent. Per a aprovar la part escrita es necessita 60 punts o més per a ser APTE. Mentrestant, en la part oral es necessita 18 punts o més per a aprovar.

Quan pots presentar-te a la Prova de la Capacitació en Valencià?

Durant tot l’any ixen 2 convocatòries. Però normalment, es convoquen entre Maig-Juny ​i l’altra a Setembre. Pots presentar-te per lliure a l’examen o realitzar un curs preparatori i després realitzar l’examen.

Si vols preparar-te la prova de la Capacitació en Valencià pots accedir-hi al temari des d’ací o matricular-vos en un Curs preparatori de Capacitació en Valencià de 40 hores. A les diferents universitats (UJI, UV, UA, UMH, UPV) preparen aquest examen i els preus són molt diferents. També hi ha cursos en línia de capacitació en valencià i semipresencials.