Llibres per a llegir en Valencià i millorar l’escriptura

Llegir pot ser siga la millor manera d’aprendre i descobrir vocabulari per a enriquir més els nostres coneixements sobre la llengua. Hi ha moltíssims llibres, ja siguen traduïts o escrits directament en valencià. Depenent del teu nivell, a continuació t’aconsellarem una sèrie de lectures molt interessants de diferents gèneres literaris.

libros-en-valenciano-para-mejorar-la-escritura

Si t’estàs iniciant en l’aprenentatge del valencià (A1-A2), et recomanem que al principi et centres en la literatura infantil i juvenil. És cert que pot ser els llibres no siguen gairebé interessants, però contenen un vocabulari simple i ideal per a començar. Aquest tipus de llibres es poden trobar principalment a les pàgines web de les editorials Bromera i Tàndem. Especialment, recomanem els llibres: “El cel és blau” de Maria Jesús Bolta i “La joia” d’Antoni Prats.

Per a nivells intermedis (B1-B2) és recomanable començar amb textos més complexos, inclús amb alguna novel·la. Per a iniciar-te dins d’un vocabulari més complex, et recomanem dos lectures que són: “Una aventura per la Mediterrània” i “El gos dels Baskerville” de Juli Capilla i Arthur Conan respectivament. Si estàs buscant començar a endinsar-te dins de nivells més avançats et recomanem: “La rossa dels ulls negres” de Benjamin Black i “La neu interminable” de Agustín Fernández.

Finalment, per a nivells més avançats (C1-C2) suggerim llegir novel·les més extenses i amb un vocabulari més profund i complex. “Ens veurem allà dalt” de Pierre Lemaitre i “La plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda són dos llibres apassionants on enriquiràs encara més el teu vocabulari i gaudiràs d’històries increïbles.

A part de llegir llibres, independentment del teu nivell, és recomanable també llegir la premsa en valencià, on també aprendràs vocabulari i estaràs al corrent de tota l’actualitat.

Escolta llibres en Català i Valencià

Altres formes que tens per millorar el teu nivell d’expressió i comprensió en valencià és per mitjà de l’escolta de llibres. És una de les millors maneres de millorar en un idioma, ja que així pots conèixer el so de molts fonemes, i conèixer com es pronuncien les diferents paraules. Et recomano que provis Audible d’Amazon, tens una prova gratuïta de 30 dies. Perfecte per preparar els exàmens.

audible-catalan

En definitiva, llig segons el teu nivell i el que t’interessa i disfruta mentres aprens. Milers de llibres en valencià t’esperen i podràs millorar sense cap problema la teua escriptura i el teu vocabulari.