EINES I CONSELLS PER A MILLORAR LA COMPRENSIÓ ORAL

Millorar la comprensió oral és probablement un dels grans reptes dels estudiants i que més dedicació cal posar per tal d’obtindre la capacitat de comprendre i interpretar tota la informació rebuda. Hi ha diversos mètodes per a poder practicar, els quals nomenarem seguidament i coneixerem uns quants consells que ens ajudaran per a millorar ràpidament i d’una manera més eficaç.

mejorar-la-comprension-del-valenciano

En primer lloc, una de les millors maneres de posar a prova la nostra comprensió oral es veient la televisió. Al canal “À Punt” podràs veure els millors programes, concursos, sèries, pel·lícules i notícies en valencià. Tant per televisió com “online” podràs seguir totes les emissions, inclús “a la carta” a la seua pàgina web, on podràs triar què veure i quan veure-ho.

Una altra manera és veient contingut en valencià a internet, en concret a “Youtube”. Com nomenem en un altre article, són diversos els canals d’aquesta plataforma que ofereixen contingut en valencià i que són molt interessants. Et recomanem principalment el canal de “Miss Tagless”, on podràs gaudir de contingut de tot tipus amb un to humorístic. A més, aquesta plataforma permet també generar subtítols als vídeos, la qual cosa facilitarà la comprensió d’aquests.

Com no, amb la ràdio també podrem millorar en aquest aspecte. “À Punt Ràdio” ens ofereix múltiples programes que podràs escoltar en directe o en diferit en la seua pàgina web.

La música també pot ser una part important dins d’aquest aprenentatge. Quina millor manera que estar fent qualsevol tasca rutinària que tingues mentres escoltes música en valencià. Ací vos deixem dos grups (de molts que hi han) que segur que us encanten: “La gossa sorda” i “Obrint Pas”.

A part dels mitjans de comunicació, també serà important aprendre i practicar vocabulari per tal de facilitar i agilitar la nostra comprensió. Hi ha moltes pàgines que ens faciliten aquestes paraules, inclosa la Generalitat Valenciana.

Finalment i, possiblement, la millor manera de millorar és parlant amb gent nativa que domina perfectament l’idioma o, inclús, si no coneixes a ningú amb aquesta capacitat, pots contactar amb altres estudiants i parlar entre vosaltres.

Esperem que aquests consells us hagen servit i recordeu que la millor manera d’aprendre és practicant i dedicant-li tot el temps possible a aquesta matèria.